Ruth Hogan - De bewaarder van gevonden voorwerpen

Alle boeken van Joanne Harris staan in mijn boekenkast, dus ik was zeer verheugd om op de achterflap van dit boek te lezen dat Ruth Hogan in deze roman in de sfeer van haar schrijft.
Het boek moet iets sprookjesachtig aandoen, aldus de achterflap."Grote blauwe knoop, van damesmantel? Gevonden op de stoep in Graydown street, 11 november"

Anthony Peardew heeft sinds het overlijden van Therese, zijn grote liefde (de dag waarop hij zelf een kostbaar voorwerp van haar heeft verloren), alle verloren voorwerpen bewaard en gelabeld. Na zijn overlijden is het de taak aan zijn enige erfgenaam, Laura, om al deze voorwerpen terug te brengen naar diens rechtmatige eigenaar. Dat is een hele klus, die zij niet zonder de hulp van tuinman Freddy en haar buurmeisje Sunshine kan uitvoeren. Ook Therese lijkt het huis nog niet verlaten te hebben en strooit verwarring met haar onzichtbare aanwezigheid...

Door het verhaal heen komen verschillende verhaallijnen naar voren, die gedurende het lezen verhelderd worden. Het duurt even voor je in de gaten hebt wat ieders relatie tot de ander is. Persoonlijk had ik minder verhaallijnen gekozen om het verhaal wat overzichtelijker te houden.
Daarbij worden ook nog verhalen rondom enkele gevonden voorwerpen verteld.

Het verhaal is luchtig, enigszins vermakelijk en (als je het eenmaal doorhebt), gemakkelijk te lezen. De vergelijking met Joanne Harris klopt met de sprookjesachtige sfeer. Geen diepgaande personages of het gevoel dat je er nog een diepere laag in moet zien. Dat vind ik ontspannend lezen!

En dan nog een vraag om de lezers van mijn blog nog iets beter te leren kennen: wat is het (meest bijzondere) voorwerp dat jij ooit gevonden en mee naar huis genomen hebt?


Hogan, R. (2017) De bewaarder van gevonden voorwerpen. Amsterdam: HarperCollins Holland.

ISBN: 9789402721607
283 bladzijden

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Jussie Adler-Olsen - Selfies (Serie Q)

Ruth Ware - De vrouw in suite 10