Ruth Ware - De vrouw in suite 10

Lo Blackwood gaat - vlak nadat er bij haar thuis is ingebroken en haar relatie een twijfelachtige status heeft bereikt - op de allereerste cruise (het persreisje) van de Aurora mee. Als verslaggever is dit haar kans om promotie te maken.


Op de eerste nacht op de Aurora, wordt ze echter wakker van geschreeuw uit de suite naast haar: de suite van de vrouw van wie ze mascara heeft geleend. Als ze naar buiten kijkt, ziet ze nog net iets wat op een hand lijkt in het water verdwijnen. Ze slaat alarm, maar wordt door het hoofd beveiliging niet serieus genomen: er zou niemand in suite 10 zijn.

Ze kan wat ze heeft gehoord en gezien niet loslaten, maar al gauw blijkt dan niet iedereen gediend is van haar onderzoek. Ze moet oppassen voor haar eigen veiligheid.

Het boek start flitsend met de inbraak, maar verliest daarna zijn snelheid. De locatie vond ik leuk en origineel gevonden. De belevenissen van Lo aldaar worden (soms wat te) breeduit beschreven. Het karakter van Lo maakt dat ze impulsief handelt en haar gedrag is niet altijd in lijn met haar gedachten over de situatie. Dit maakt haar handelen in mijn ogen wat onwaarschijnlijk en ongeloofwaardig.

Het boek is een voor de puzzelaar een must en heeft aan het einde toe nog wat spannende wendingen in petto. Ik heb het boek niet in één keer uitgelezen, maar was wel heel benieuwd naar de afloop.


Ware, R. (2017). De vrouw in suite 10. Amsterdam: Uitgeverij Luitingh - Sijthoff.

ISBN: 9789024574681
Aantal bladzijden: 343
Reacties

Populaire berichten van deze blog

Jussie Adler-Olsen - Selfies (Serie Q)

Ruth Hogan - De bewaarder van gevonden voorwerpen