Saskia Noort - Huidpijn

Een oudere titel dit keer, maar ik had hem nog niet gelezen. Saskia Noort bewijst met dit boek weer eens dat ze weet hoe ze spanning moet opbouwen. Wat begint als een roman met nogal wat drama, krijgt langzamerhand meer spanning te verwerken.


Anna is gelukkig met haar vriend Sam, tot ze in een IVF-kliniek hoort dat hij niet met haar verder wil. Hij heeft een ander gevonden. Anna worstelt met haar beeld van de toekomst, helemaal nadat ook haar tv-programma moet stoppen.

Haar gedrag komt als BN'er onder een vergrootglas te liggen en dan is het lastig om te rouwen om je verbroken relatie zonder dat iedereen er iets van vindt. Tot overmaat van ramp verdwijnt Sam. Daarbij blijkt haar zus voor de zoveelste keer uit een afkickkliniek verdwenen.

Ondanks wat bovenstaande verhaallijn doet vermoeden, vind ik het boek niet ongeloofwaardig. Langzaamaan wordt namelijk het beeld geschetst van een vrouw en hoe zij zich heeft ontwikkeld tot de persoon die ze vandaag de dag is. In dat kader is Anna absoluut geen onecht figuur.

Het boek leest ontzettend gemakkelijk. Ga er lekker voor zitten en lees tot je niet meer wilt (ik vrees meer dat het is: ... en lees tot het boek uit is). En Saskia: graag weer een volgende titel!

Noort, S. (2016) Huidpijn. Amsterdam: Ambo|Anthos

ISBN: 9789026337383
283 bladzijden

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Jussie Adler-Olsen - Selfies (Serie Q)

Ruth Ware - De vrouw in suite 10

Ruth Hogan - De bewaarder van gevonden voorwerpen