Roel Janssen - Alles verloren

Wanneer fotograaf Mortimer Davies een reportage willen maken over de vluchtelingen, gaat hij samen met zeezeilster Tessa Insinger op pad. Tijdens hun van Griekenland naar Turkije, stuitten ze op een rubberboot, met daar in Soumaya: de enig overgebleven bootvluchtelinge van die boot.

Beiden besluiten te achterhalen wat er is gebeurd met Soumaya en haar familie en stuiten op mensensmokkelaars, vluchtelingen, politici en hulpverleners.


Het boek is geschreven door Roel Janssen, die fictie en waarheid in dit boek op passende wijze met elkaar combineert. Zijn kennis over de vluchtelingenproblematiek wordt beeldend beschreven, wat overigens voor het hele boek geldt. Het boek geeft een ontluisterend beeld van hoe er in Europa door verschillende partijen met de vluchtelingencrisis wordt omgegaan. Doordat het verhaal vanuit de verschillende gezichtspunten wordt beschreven, is het voor mijn gevoel ook een heel compleet verhaal.

Na het lezen van dit  boek, ben ik de afgelopen dagen het nieuws op een andere manier gaan bekijken. Het heeft mij kritischer gemaakt. Daarbij is het een pakkende thriller, die ik in één dag heb uitgelezen. Te spannend om mee te stoppen.

Kortom: een aanrader voor iedereen die van thrillers houdt die ook een kern van waarheid bevatten!

Janssen, R. (2017). Alles verloren. Amsterdam: Uitgeverij Cargo

ISBN: 9789023455387
320 Bladzijden

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Jussie Adler-Olsen - Selfies (Serie Q)

Ruth Ware - De vrouw in suite 10

Ruth Hogan - De bewaarder van gevonden voorwerpen